Renovering med fokus på tilgængelighed og isolering

Aars

Solvangsparken og Borgergade i Aars

Aars Boligforenings afd. 216 og 101 trængte til en kærlig hånd efter mange års levetid. Afdelingerne var utilgængelige, umoderne og generelt ikke længere tidssvarende. Fibercement, komposit, termoglas og fokus på effektive løsninger blev redningen.

Afd. 101 Solvangsparken

I årerne 1979-1981 opførte Aars Boligforening i alt 44 boliger over to etaper. Resultatet blev afdeling Solvangsparken.

Men efter knap 40 års levetid begyndte afdelingen at have problemer med vinduer, isolering og tage. Boligerne skulle altså renoveres.

Se i videoen ovenfor, hvordan Solvangsparken blev restaureret og moderniseret.

Resultatet blev en mere åben planløsning for hver lejlighed, hvor entre, stue og køkken hænger sammen. Badeværelserne er desuden blevet sat i stand og er nu mere tilgængelige for ældre og handicappede.

Med de nye automatiske termostater og ventilationsvinduer er boligerne også blevet mere energivenlige.

Udendørs er alle boligerne lavet vedligeholdelsesfrie ved bl.a. at bruge fibercement til udhængene. Hegnene rundt om haverne er lavet af komposit – så nu slipper beboerne for at male og oliere.

Alle boligerne har fået lagt ny belægning på terrassen, og på arealerne imellem boligerne er der blevet etableret et stisystem og nye parkeringspladser.

Græs og grønt er også blevet genplantet efter renoveringen. Nu er afdelingen klar til 40 år mere.

Afd. 216 Borgergade

Selvom afdeling Borgergade har færre år på bagen end Solvangsparken, kunne årenes slitage alligevel ses.

Afdelingen er opført i 1992 og består af 14 boliger. Tidligere havde afdelingen et udvendigt trappetårn med elevator, som generelt var forældet. Og det var heller ikke særligt handicapvenligt.

Se før og efterbilleder af trappetårnet i videoen nedenfor.

Tilgængelighed har været i højsædet under renoveringen - Det nye trappetårn er med elektriske døre, som åbnes ved tryk på en knap.

Nu pryder et nyt og moderne trappetårn afdelingen. Og håndværkerne har ikke engang generet beboerne i opførselsperioden.

Det nye tårn består af termoglas, elektroniske døre, og en større elevator. Tårnet er nu handicapvenligt og varmt uanset årstid. Trapperne er nemlig flyttet indenfor i varmen, hvor der også sidder varmepumper.

Alle boliger er nu lettilgængelige, og boligerne er fremtidssikret de næste generationer.

Hvis du vil se mere om tilgængelighed