Gennemgribende renovering i Skanseparken

Fredericia

Boli.Nu's afdeling Skanseparken

Det største renoveringsprojekt i Boli.Nu’s historie står nu færdigt. Boligerne var opført i 1965 og var nedslidte fra kælder til kvist. Men efter tre års renoveringsarbejde står boligerne igen som nye, med nyt gulv, badeværelse, køkken og tekniske installationer – og alle lejlighederne har desuden fået en altan.

Altanen værdsætter Susanna Jul, beboer i Skanseparken. Hun sidder ofte derude og læser en bog, eller strikker lidt til børnebørnene. Altanen giver også et godt dagslys.

Lejlighederne er lydisolerede og lever op til moderne standarder. Skanseparken er et klassisk eksempel på den høje kvalitet, som mange almennyttige boliger har.

De tre år, som renoveringen har stået på, har ikke været en dans på roser – men hvis støjen blev lidt for meget, cyklede Susanna bare ned i byen.

Visionen for renovering var, at beboerne ville føle sig stolte over at være en del af bebyggelsen, fortæller Jens Christian Lybecker, direktør i Boli.Nu.

Hos Jens Christian Pedersen og hans kone Birgith hersker der ingen tvivl – de er mest begejstrede for deres nye udsigt over Lillebælt.

Skansehuset

Udearealerne har også fået en kærlig hånd. Der er blevet bygget et nyt multihus, hvor der er mulighed for at have venner og familie overnattende. Det hedder Skansehuset. 

Tina Maro, afdelingsformand i Skanseparken, håber på, at de nye udeområder vil medvirke til mere fællesskab blandt beboerne.

Hvis du vil se mere om udearealer og renovering