Helhedsplan med trivsel for øje

Århus

Ryde- og Fjældevænget i Århus

I sommeren 2019 påbegyndte man i boligforeningen Ringgården en totalrenovering af afd. 21, Ryde- og Fjældevænget. En omfattende renovering af 232 boliger var på dagsordenen, hvor en række byggetekniske problemer skulle ordnes. Nu står der flotte, tidssvarende lejligheder, som beboerne er meget glade for.

’Folks problem er også mit problem’ - Følg med varmemester Kim Syndergaard rundt i området og, hør hvordan renoveringen har ændret beboernes hverdag.

’Folks problem er også mit problem’

Kim Syndergaard flyttede til området i ’98, og bare 2 år senere blev han varmemester i afdelingen. Han går meget op i at have et godt forhold til sine beboere.

Her kan møde nogle af områdets beboere:

Kim

I alt er 70 boliger ombygget til tilgængelighedsboliger, med helt ny indretning og elevatorer.

Kim er beboer i en af tilgængelighedsboligerne. Han kom til Fjældevænget i ’80.

Som kørestolsbruger, er det nemt for Kim at komme rundt i lejligheden, og han kan snildt komme ind i alle rum med kørestolen. Han sætter især pris på det forbedrede indeklima.

Flere beboere har haft svært ved trapperne, og det er derfor et kæmpe aktiv, at der nu er kommet elevator i opgangene til tilgængelighedslejlighederne.

Anna Katrine

162 af boligerne har fået installeret nyt køkken, bad og ventilationsanlæg.

Kim tager forbi Anna Katrine for at se på hendes luftfilter. Hun bor sammen med sin kæreste og to børn. Hendes datter har allergi, så det er vigtigt, at lejligheden har et godt indeklima med god udluftning.

Hun er også glad for det nye, lyse gulv og hvide køkken, som pynter flot i lejligheden.

Susanne

Susanne har boet i afdelingen i 31 år. Hun har siddet i bestyrelsen siden 2001, hvoraf de sidste 6 år har været som bestyrelsesformand.

Hun har derfor været en del involveret i renoveringsprocessen. Hun fortæller, at beboerne i 70 af boligerne har været genhuset, mens beboerne i de resterende 162 lejligheder kunne blive boende under renoveringen.

Sarah

Der er også blevet bygget 93 ungdomsboliger på taget af bygningerne, og det har løftet mangfoldigheden i området gevaldigt.

Sarah bor i en af ungdomsboligerne med sin hund. Hun synes, at de, trods størrelsen, er meget hyggelige. De giver en god atmosfære, hvor kvadratmeterne er udnyttet godt.

Hun er glad for, at der bor alle typer i området - det er faktisk noget af det bedste ved stedet.